Skip to content

Echipamente pentru sere si solarii

Inceputul primaverii constituie momentul propice sa demarati lucrarile de construire a unui solar in cazul in care va doriti consumarea de legume proaspete timpuriu. La o astfel de actiune apeleaza si fermierii care doresc sa isi mareasca substantial veniturile obtinute din exploatarea terenurilor agricole. Dorinta tot mai mare a romanilor de a consuma legume produse pe piata autohtona, care au un gust autentic, au determinat tot mai multi gospodari sa investeasca sume frumusele in construirea de solarii. Evident, pentru suprafete mari si capitalul folosit este semnificativ, insa profitul nu se lasa asteptat. Trebuie mentionat ca, daca detineti o astfel de constructie puteti accesa mai usor fonduri europene care reprezinta un real ajutor in afacerile din domeniul agricol, dupa cum sustin specialistii in domeniu. Un alt atuu este acela de a obtine productie mai mare, intr-un mediu controlat decat in cazul unei culturi in camp deschis. Daca iubiti sa cultivati pamantul si aveti posibilitatea unei investitii, achizitionarea unui solar va va ajuta extrem de mult pentru punerea in practica a acestei idei. Cu ajutorul unui solar veti putea controla mediul interior pentru a oferi climatul necesar plantelor pe care doriti sa le cresteti, acest efect va pastra plantele proaspete pe toata durata anului, chiar si pe perioada iernii.

In Romania au aparut multe firme specializate in constructia de solarii, ofertele lor variind in functie de materialele folosite pentru asamblarea acestora. Preturile pornesc de la 5 euro/mp si pot ajunge chiar la 16 euro/mp. Acestea sunt stabilite in functie de calitatea foliei folosite dar si a tipului de structura metalice. Echipamente pentru sere si solarii puteti gasi pe site-ul www.luckyagro.ro, acolo putand sa va sfatuiti si cu specialistii pentru adaptarea ofertelor la cerintele voastre.

Scheletul serei sau solarului este recomandat sa fie din metal deoarece rezista mult mai bine la umezeala in comparatie cu lemnul care are nevoie de o ingrijire permanenta dar si fata de acril care, in timp, se ingalbeneste. In ceea ce priveste modul de acoperire, investitia cea mai rezistenta in timp este sticla, care este, evident, si mai scumpa, dar puteti apela si la o folie cu unul sau mai multe straturi.

Daca aveti timp disponibil iar sumele care urmeaza sa fi investite nu sunt semnificative, va puteti gandi sa ridicati singuri sau cu ajutor un solar. Va cumparati independent  materialele de la furnizorul care va ofere cele mai multe avantaje, gen: reduceri la achizitionarea mai multor materiale, transport gratuit. Apoi, daca nu aveti suficient ajutor de la cei apropiati puteti plati cu ziua cativa oamnei, in functie de cerinte. Per total, solarul realizat va ajunge sa coste mai putin decat unul cumparat la cheie, insa si deranjul vostru va fi unul mult mai mare.